Lange tijd werkte ik als orthopedagoog en organisatiepsycholoog in de jeugdzorg, vanaf 1997 als zzp-er. Dat deed ik met grote voldoening, het is belangrijk dat jeugdigen en hun gezinnen tijdig goede hulp krijgen.

Stilletjes aan begon het verlangen naar het maken van kunst steeds sterker aan mij te knagen. Toen ik in 2010 een tijdje de gelegenheid nam om te experimenteren met kunst, was de geest uit de fles. Vanaf die tijd probeerde ik mijn professionele werk te combineren met het maken van kunst, maar dat lukte niet erg want het werk ging altijd voor.

Het verlangen naar het maken van creatieve objecten werd zo sterk dat ik in 2014 stopte met werken als zzp-er en me volledig op de kunsten stortte.

Toch blijf ik, naast het maken van kunst, behoefte houden aan maatschappelijke actie, zoals meedoen met Stadsdorp Nieuwmarkt. Soms komt er een heel ander onderwerp voorbij. Zo rondde ik onlangs een boek af over mensen die langdurig leven met ongeneeslijke kanker. Ik schreef het samen met mijn vriendin Margot Scholte, die zelf ruim zeven jaar ongeneeslijk ziek is. Het boek heet “Evenwichtskunstenaars” en is verschenen bij uitgeverij Coutinho. Ik heb van het manuscript inmiddels enkele kunstenaarsboeken gemaakt.